top of page

Bonza logo en website zijn live!

Updated: May 28, 2020

Bonzakoffie.nl is live en we zijn benieuwd wat jij ervan vindt. Bekijk de desktop en mobiele versie en deel je mening in de chat! Het duurt nog even voor we open zijn, maar voor nu alvast dit voorproefje. Benieuwd naar de totstandkoming van de branding? Lees hieronder verder als je benieuwd bent wat Bonza eigenlijk betekend, waar we voor staan en hoe het logo tot stand is gekomen...


We trappen af met een website...

Alle horeca ondernemers gaan online door deze corona tijden. Dus ook bij de voorbereiding van een nieuwe horeca zaak als Bonza, is een website daarom een 1e stap. Voor nu staat deze nog in de kinderschoenen maar binnenkort je via de site ook je koffiebonen bestellen, die we opsturen naar je huisadres. Zo kan je ook thuis van onze koffie genieten. Nu kan je op de site het lunch- en koffiemenu vinden. Ook kan je je nu tijdelijk inschrijven voor 10% korting op onze eigen koffiebonen via het formulier in de footer. Heb je nog leuke ideeën of waardevolle toevoegingen voor bonzakoffie.nl? Laat het dan weten in de chat!

Een website is leuk, maar eerst moest er nog een goed logo komen. Een logo dat past bij wat Bonza is en voor staat. De kern van bonza in beeldvorm: koffie, transparant, ambacht en to-the-point. De eerste


schetsen waren snel gemaakt, maar de hoe langer je er naar kijkt hoe lastiger het soms is een keuze te maken. Een aantal elementen stonden maar de invulling was een proces. Zie hiernaast wat logo opties waar we naar gekeken hebben.


Het stukje ambacht is verwerkt in het logo door het gebruiken van twee kleuren, die als een soort van stempel over elkaar heen zijn gelegd. Hierbij hebben we gekozen voor contrasterende kleuren om het beeldmerk en de tekst 'Bonza' duidelijk leesbaar te houden. Ook even wat anders dan weer zo'n zwart logo. Door de kleuren willen we het geheel fris houden, zonder dat het te druk overkomt. Na aardig wat finetunen met kleuren, positie en verhoudingen een logo wat Bonza is en dit straks ook zal uitstralen in en buiten de koffiebar!


Credits vormgeving: Beau de Cocq


Het woord Bonza betekend 'geweldig' of 'iets van goede kwaliteit' in Australische slang. In Melbourne, kreeg ik dagelijks veel nieuwe woorden te horen. Australiërs zijn namelijk goed in woorden afkorten. Zo zeggen ze bijvoorbeeld “ta” in plaats van “thank you”... Inspiratie voor 'bonza' was deze slang en de kort en krachtige woorden die hierin gebruikt worden. Gelijke tijd is de inspiratie voor 'Bonza' ook mijn ervaring van een reis om de wereld waarbij koffie centraal stond. Van koffieplantages bezoeken, werken bij koffieboeren tot werken als head-barista in koffiestad Melbourne. 'Bonza' staat voor ambacht, passie en kwaliteit.

64 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page